Az MNB szigorítaná a tőkepiaci szabályozást

Matolcsy György
Budapest, 2014. március 11. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke beszél Wiedermann Helga Sakk és póker - krónika a magyar gazdasági szabadságharc győztes csatáiról című könyvének bemutatóján, amelyet a Kairosz Kiadó rendezésében a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Vörösmarty termében tartottak 2014. március 11-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
A jegybank több jogszabálymódosítást indítványoz a pénzügyi ellenőrzés szigorítása és a befektetők védelmének erősítése érdekében, közölte a Magyar Nemzeti Bank.
Vágólapra másolva!

Az MNB az erre vonatkozó részletes javaslatait elkészítette és csütörtökön megküldte a Nemzetgazdasági Minisztérium és az Országgyűlés gazdasági bizottsága részére.

Hatékonyságot ígér az MNB

A közlemény szerint a jogszabálymódosítások hosszú távon is hatékony eszközöket biztosítanak a felügyelet számára a biztonságosan működő tőkepiac és a befektetők védelme érdekében.

Szigorítana a Matolcsy György vezette jegybank Forrás: MTI/Kovács Attila

A javaslatok a jegybank ellenőrzési és intézkedési jogosítványainak megerősítésére, a tőkepiac általános biztonsági szintjének növelésére, az ellenőrzési folyamatba épített kontrollpontok további bővítésére, valamint a befektetési szolgáltatók belső eljárásaira és a felügyeleti adatszolgáltatás követelményeinek erősítésére vonatkoznak.