Az MNB-alapítványok pénzéből kártalanítanák a quaestorosokat

épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY tér városkép épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY tér városkép Budapest, 2011. december 22.
A Szabadság tér a főváros V. kerületében. Jobbról a Magyar Nemzeti Bank (MNB) épülete látható.
MTI Fot
Budapest, 2011. december 22. A Szabadság tér a főváros V. kerületében. Jobbról a Magyar Nemzeti Bank (MNB) épülete látható. MTI Fotó: Kallos Bea
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzeti Bank alapítványainak terhére kártalanítaná a Quaestor-befektetőket az Együtt. A párt szerint fejenként hatmillió forintig járna kártalanítás.
Vágólapra másolva!

Az Együtt alelnöke szerint a Quaestor-ügy károsultjait a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai forrásainak terhére kell kártalanítani, fejenként hatmillió forintig. Pápa Levente arra reagált, hogy Windisch László, az MNB alelnöke bejelentette, a jegybank kezdeményezi a Befektető-védelmi Alapnál (Beva), hogy a Quaestornál fiktív kötvénnyel rendelkező károsultaknak is fizessenek kártalanítást.

A Magyar Nemzeti Bank alapítványaival fizettetne az Együtt Forrás: MTI/Kallos Bea

A politikus szerint Matolcsy György jegybankelnök ezzel gyakorlatilag a többi, becsületes, jogkövető és jól működő tőkepiaci vállalkozásra hárítja saját balfogásainak és a Quaestort vezető Tarsoly Csaba bűneinek felelősségét és terhét. Hozzáteszi, hogy eközben Matolcsy György 300 milliárdot költ alapítványaira és "egyéb tündérmeséire".