Vágólapra másolva!
Úgy tűnik, hogy véget érhet a Coach 2012 eleje óta tartó zuhanása. Az árfolyam az elmúlt hetekben több igen fontos ellenállást is legyűrt, így megnyílt előtte az út akár egy jelentősebb emelkedésre is.
Vágólapra másolva!

Igen kecsegtető az amerikai luxuscég, a Coach technikai képe. A részvény tavaly június óta a 33,5 dollár, illetve a 37,5 dollár közötti sávban mozgott. Már január elején kilépett a sávból az árfolyam, ám ekkor a 200 napos mozgóátlag, illetve a 38,6 dolláros ellenállás túl nagy falatnak bizonyult.

Az elmúlt néhány hétben azonban sikerrel vette mindkét akadályt, ami nagyon kedvező jelzés lehet. Az árfolyam emelkedéséhez ráadásul újabb löketet adhatna a mozgóátlagok aranykereszt jelzése.

Elképzelhető azonban, hogy a pozitív jelek ellenére sem lesz képes folytatni az erősödést. Ebben az esetben a 37,5 dolláros támasz nyújthatna végső menedéket, melynek letörése igencsak elrontaná a technikai képet, így érdemes lehet némileg ez alá helyezni a veszteségvágó megbízást.

A Coach napi grafikonja (NYSE: COH) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Nagy csökkenésen van túl az elmúlt években a Coach, amely 2012 elején még 80 dollár körül járt, 2014 közepére azonban 35 alá esett. Év vége felé azonban végre ismét erősödésbe lendült.

Több mint egy éve érte el utoljára az 50 hetes mozgóátlagot az árfolyam, amellyel jelenleg is küzd. Áttörése újabb igen kedvező jelzés volna, így megnyílna előtte az út egy jelentősebb emelkedéshez.

Ebben az esetben elsőként a 44 dolláros ellenállást érhetné el, amely még 2010-ben jelentett igen komoly akadályt. Amennyiben ez sem volna képes megálljt parancsolni az emelkedésnek, akár a 46 dolláros szintet is elérhetné, amely az elmúlt években igen fontos szerepet játszott a részvény életében.

Összességében tehát jó vétel lehet a részvény, hiszen bőven lehet potenciál a részvényben. Ugyanakkor, míg a napi grafikonon szinte csupa pozitívum található, a heti grafikon még némi óvatosságra int, hiszen még le kell gyűrnie egy igen fontos akadályt.

A Coach heti grafikonja (NYSE: COH) Forrás: AmiBroker, Investor.hu

A Coach részvényével az Investor Trader ügyfelei is kereskedhetnek, certifikátok segítségével pedig ha úgy gondoljuk, akár az árfolyamok esésére is fogadhatunk.