Kitörnek a francia bankok

Vágólapra másolva!
Meglehetősen jól fest a nagy francia bankok grafikonja, a Credit Agricole, a BNP Paribas vagy a Societe Generale egytől egyig szép kitörésben vannak. Technikailag innen akár nagyobb lendületet is vehetnek, és a rövid távú pozitív momentum akár 10 százalékos emelkedést is lehetővé tehet számukra a következő hetekben. A mostani szinteken ráadásul kedvező hozam-kockázat arány mellett vehetjük meg a részvényeket.
Vágólapra másolva!

Credit Agricole: Ez aztán a kitörés

A Credit Agricole-nak igen jól jött a mai várakozásoknál erősebb gyorsjelentés, ennek köszönhetően ugyanis az árfolyam az egy éve tartó oldalazásból tört ki látványosan felfele. Korábban a sáv nagyjából 2 euró széles volt, tankönyvi példa szerint tehát a kitörés után egészen 14 euróig száguldhat majd a papír.

Ebben az MACD indikátor vételi jelzése is segíthet, és egyelőre az RSI emelkedő trendje is az árfolyam emelkedését támogatja. Csökkenés esetén is van mire támaszkodnia a papírnak, a kitörési szint ugyanis elvileg már fogja az esését, lejjebb pedig a felfele kanyarodó ötven napos mozgóátlag lehet segítségére. A stopot kellően közel tudjuk húzni (mondjuk a kitörési szint alá), így kedvező hozam-kockázat arányt kapunk.

A Credit Agricole (Párizs: ACA) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu

BNP Paribas: Nagy lendületet kapott

Úgy tűnik, a többi francia bank is szárnyakat kapott a szektortárs jó jelentésétől. A BNP Paribas grafikonja nagyon jól fest, az árfolyam a mai mozgással határozottan hagyta maga mögött a tavaly szeptember óta megfigyelhető csökkenő ékelődést. Ezzel nem mellesleg a 200 napos mozgóátlagot is felfele törte át a papír, ami azért is jó jel, mert erre a legutóbbi három alkalommal nem igazán volt képes az árfolyam.

Az indikátorok ebben az esetben is segítik az emelkedést, ráadásul lefele a 200 napos mozgóátlag mellett az ötvenes is védi a papírt a nagy zuhanástól. Ezek alatt közel tudunk stopot elhelyezni, célként pedig a korábbi lokális csúcsot és következő fontosabb ellenállást érdemes belőni 55 eurónál.

A BNP Paribas (Párizs: BNP) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu

Societe Generale: Már a visszateszt is megvolt

A BNP grafikonjára nagyon hajaz a Societe Generalé, annyi kiegészítéssel, hogy itt mintha a papír valamivel előrébb járna az emelkedésben. A csökkenő csatorna felső szárának visszatesztelése ráadásul itt már meg is volt, azután megint felfele megy az árfolyam, ami technikailag egy igen komoly jelzés a további hegymenetre.

A 200 napos mozgóátlagot itt is sikerült áttörni, sőt alulról az 50 napos mozgóátlag tolja felfele az árfolyamot. Könnyen lehet, hogy hamarosan egy aranykereszt jelzés ad majd újabb vételi jelzést a részvényben, ami első körben a 42-42 eurós szintig erősödhet, majd ha az orosz feszültségek nem újulnak ki, akár a korábbi 49 eurós csúcsok is elérhetőek lehetnek idővel.

A Societe Generale (Párizs: GLE) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu