Jó erőben van a UPC anyacége

Vágólapra másolva!
Jó erőben vannak a kábeltelevíziós piac két nagyágyúja, a Liberty Global, amely a UPC anyavállalataként ismert, illetve a brit Sky. A Liberty Global trendcsatornájából kísérel meg kitörni, aminek köszönhetően akár egy újabb komolyabb menetelés előtt is állhat. Eközben a Sky egy igen markáns akadályt tört át, mellyel az elmúlt években nagyon meggyűlt a baja, így legyűrése komoly erőre utalhat.
Vágólapra másolva!

20 százalékot emelkedett a Liberty Global, UPC anyavállalata november 4-i Vonalzó hírlevelünk óta, amikor legutóbb felhívtuk fel a figyelmet a részvényre. Az árfolyam az akkori 43 dolláros szintről november végére már 51 dollár fölé emelkedett. Fontos azonban megjegyezni, hogy ekkor a csatornatető fölé is eljutott, ám a kitörés fals jelzésnek bizonyult. Az RSI indikátor akkor is túlvettséget jelzett, ami most is fennáll.

Visszaesés esetén 49,3 dollár körül található egy fontos szint, melynek letörése nagyon kedvezőtlen lenne. Ebben az esetben akár a csatorna aljáig is visszacsúszhatna, így érdemes lehet némileg 49 dollár alá helyezni a veszteségvágó szintet.

A Liberty Global napi grafionja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Nagyon pozitív jelzés, hogy a Liberty Global a trendcsatorna fölé jutott. Az árfolyam 2011 közepe óta haladt a csatornában, melynek tetejéről az elmúlt évek során többször is lefordult, így egy kitörés rendkívül kedvező jelzés lenne.

Az árfolyam akár a csatorna magasságából számítható szintet is elérhetné, amely jelenleg 58 dollár körül található. Ehhez természetesen tartósan is meg kellene ragadnia a csatornatető fölött, azonban az MACD indikátor vételi jelzése további erősödésre sarkallhatja a részvényt.

A Liberty heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Markáns szintet tört át a Sky

Kitört az emelkedő háromszögből a brit műsorszolgáltató, a Sky. Az árfolyam emelkedését 2008 vége óta segítette emelkedő trendvonal, azonban a 950 pennys (9,5 font) szintnek 2013 közepe óta többször is sikertelenül futott neki. Ez a szint és a trendvonal tehát egy emelkedő háromszöget alkotott.

További erősödés esetén a háromszög alakzatból számítható 1110 pennys szint felé vehetné az irányt az árfolyam. A 950 pennys szint nagyon markáns ellenállásnak számított az elmúlt években, így áttörése igen nagy erőre utal, ami bizakodást adhat további emelkedésre.

A Sky heti grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu

Pozitív jelzés még a napi grafikonon az MACD indikátor vételi jelzése. Ez megadhatná a löketet a további erősödéshez, így a februári eleji fals kitörés után most tartósan 950 penny fölött ragadhatna.

Nagyon kedvezőtlen fordulat volna viszont, amennyiben ez mégsem jönne össze, és a 950 pennys szint alá esne vissza. Ebben az esetben még az 50 napos mozgóátlag segíthetne, illetve 910 pennynél található egy igen fontos szint. Érdemes lehet ezért némileg ez alá, 905 penny körül elhelyezni a veszteségvágó szintet.

A Sky napi grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu