Ilyen, amikor két politikus nyilatkozik

Vágólapra másolva!
Még az sem biztos, hogy abban egyetértettek, hogy nem értettek egyet.
Vágólapra másolva!

Találkozott a német és az új görög pénzügyminiszter. Vicces nyilatkozatokat tettek a megbeszélés után.

Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter elmondta, hogy a megbeszélésen

Jánisz Varufakisz viszont azt mondta:

A német pénzügyminiszter szerint az adósságleírás lekerült a napirendről, míg görög kollégája arról tájékoztatott, hogy nem tárgyaltak az adósságtörlesztés menetrendjéről. Wolfgang Schäuble megismételte a berlini vezetés korábbi ajánlatát, miszerint Németország kész közreműködni a görög adórendszer megerősítését célzó munkában, és kiemelte, hogy jó irányba mutat az új görög kormány több terve, köztük az adózási fegyelem erősítése a vagyonos rétegeknél, valamint a korrupció elleni küzdelem. Ugyanakkor egyes tervezett intézkedések "nem feltétlenül jó irányba mutatnak" – tette hozzá.

Forrás: AFP/Louisa Gouliamaki

Hangsúlyozta, hogy az athéni vezetésnek folytatnia kell a tárgyalásokat a Görögországot 2010 óta 240 milliárd euró válságkezelő kölcsönnel kisegítő szervezetekkel – a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), az Európai Bizottsággal (EB) és az Európai Központi Bankkal (EKB) –, és be kell tartania az érvényes megállapodásokat.

Úgy vélte, nincs válasz arra a kérdésre, hogy miként lehetne finanszírozni a görög állam működését csak a piacról, a jelenlegi hitelezők támogatása nélkül.