Hétfőtől mindenki számára elérhető a Wizz Air

Vágólapra másolva!
Hétfőtől már a kisbefektetők is szabadon kereskedhetnek Wizz Air részvényekkel a londoni tőzsdén. Az előző napokban a főleg nagy intézményi szereplők számára elérhető feltételes kereskedési szakaszban már adták-vették a papírokat, melyek árfolyama több mint 10 százalékkal múlja felül a kibocsátási árszintet.
Vágólapra másolva!

Péntek délutánig a Wizz Air árfolyama több mint 12 százalékot erősödött az 1150 pennys kibocsátási áráról, a döntő többségben intézményi szereplők számára elérhető feltételes kereskedési szakaszban. Ezzel a részvények értékeltsége is emelkedett a versenytársakhoz képest, vagyis az inkább olcsónak mondható kezdeti árazás is veszített fényéből.

A részvény viszont még így sem mondható drágának a szektortársakhoz képest. A Ryaniar 2016-os P/E-je 15-ös, miközben a Wizz Airé kalkulációink szerint még mindig pusztán 12-es. Ugyanakkor az iparági sajátosságokat is figyelembe vevő mutató, az EV/EBITDAR ráta már a Ryanairével közel azonos értékeltséget mutat.

A Wizz Air részvényekkel kapcsolatban ne feledkezzünk el az IPO-khoz kötődő fokozott kockázatokról. A részvénynek nincs tőzsdei előélete, a grafikon adta jelekre tehát nem támaszkodhatunk, miközben egyelőre a menedzsment is egy megelőlegezett bizalmat élvez, amit a teljesítmény romlásával akár könnyen el is veszíthet. Idővel ráadásul (a tilalmi időszak lejártával) a jelenlegi tulajdonosok szabadon értékesíthetik majd papírjaikat, ami fokozhatja a hektikusságot a részvény piacán.

Az Investor Trader rendszereiben egyébként hétfőtől lehet Wizz Air részvényekkel kereskedni.

A Wizz Airről korábban írt cikkeink, elemzéseink: