Fidesz: Magyarország a legjobb a munkanélküliség felszámolásában

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint „a szocialisták hazug állításával szemben” a tény az, hogy Magyarország ma az első helyen áll a munkanélküliség csökkentésében.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti frakció arra reagált, hogy előzőleg Gúr Nándor MSZP-s országgyűlési képviselő közölte: hazugságnak tartja, hogy húszéves csúcson van a foglalkoztatás. A Fidesz szerint azonban az MSZP-sek – akik kormányzásuk alatt alkalmatlanok voltak a munkahelyteremésre, és megduplázták a munkanélküliséget – a tényeket és a magyarok teljesítményét vitatják.

Nem értik a szocialisták érvelését

– fogalmaztak a közleményükben.

Közmunkások takarítják a csapadékvíz-elvezető árkot Szakolyban Forrás: MTI/Balázs Attila

Ahogyan írták, az MSZP „hazug állításával szemben” a tény az, hogy a 2010-es kormányváltás óta a kabinet intézkedéseinek köszönhetően a munkanélküliség 11-ről 7 százalékra süllyedt, a foglalkoztatottak száma pedig tartósan 4 millió fölött van.

Fidesz: előkelő helyen vagyunk

A magyar munkanélküliségi ráta mára az európai uniós átlag alá esett, 23 éves csúcson van a foglalkoztatás, a nők foglalkoztatásának bővítésében Magyarország a legjobb, a fiatalok munkanélküliségének csökkentésében pedig a harmadik legjobb az EU-ban – sorolta közleményében a Fidesz-frakció. Hozzátették, továbbra is cél a foglalkoztatás bővítése, a munkaadók és a munkavállalók terheinek csökkentése.