12 százalékos pluszban zárjuk a réz pozíciót

Réz napi árfolyamgrafikon
Vágólapra másolva!
12 százalékot esett a réz árfolyama a tavaly decemberben elején küldött eladási ötletünk óta (illetve Mi lesz a rézzel?), így az elért hozam védelme érdekében a pozíció zárását javasoljuk ügyfeleinknek. Bár a rézzel kapcsolatos hosszabb távú pesszimizmusunk nem változott, rövid távon több olyan technikai tényezőt is azonosíthatunk, amik óvatosságra ösztönöznek.
Vágólapra másolva!

December elején még 290 centes szinteknél fogalmaztunk meg eladási (short) ötletet az Investor Trader ügyfeleknek 240 centes célszintet kitűzve, amelyet majdnem el is ért az árfolyam. Mivel a 242 centes szinteknél több esetben is a vevők kerekedtek felül, ráadásul az árfolyam egy dupla aljat is maga mögött hagyott, a napokban innen lendületesebb emelkedés bontakozott ki. Így a rövid távú csökkenő trendvonal megtörni látszik, ráadásul az MACD indikátor is vételi jelzést adott a napi grafikonon. A korábbi 265 centes lokális csúcsig nincs is igazán ellenállás az árfolyam előtt, sőt legközelebb a 280 centes szinteknél vannak komolyabb akadályok.

Ezért ügyfeleinknek az eladási pozíciók lezárását javasoljuk. Két hónap alatt még így is igen tekintélyes, 12 százalékos hozamot tehetnek zsebre.

Réz napi árfolyamgrafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu