Szépen tarol a Microsoft

Vágólapra másolva!
Hosszú ideje a legizgalmasabb évét zárta a Microsoft 2014-ben, nem mellékesen pedig vaskos profitot halmozott fel tavasz óta, aki követte befektetési ötletünket. A kedvező folyamatok még épp csak elkezdődtek a Microsoft életében, így a sztori még bőven kitarthat, bár jelentős részben már beépült az árfolyamba. A bizonytalanság ellen a profitunk egy részének bebiztosításával védekezünk. 
Vágólapra másolva!

Szépen meghálálta 2014-ben a Microsoft a társaságba vetett bizalmunkat. Tavaly márciusban fogalmaztunk meg befektetési ötletet a részvényre, azóta pedig láthatóan felülteljesítette a szektorátlagot és a szélesebb részvénypiacokat is. A 39 dollár körüli beszállás után november közepén 50 dollárnál, hajszálpontosan korábbi célszintünkön ütött új évtizedes csúcsot a Microsoft, de némi korrekció után még most is mintegy 20 százalékkal a beszálló szintünk felett mozog a részvény.

Az egyre bizonytalanabbá váló piaci hangulat és a részvény technikai képe is óvatosságra intő jeleket hordoz. Ezért igyekszünk profitunk egy részét bebiztosítani, hogy egy váratlan trendfordulóval se okozzon már fejtörést. Ezzel együtt még kellő mozgásteret hagyunk a részvénynek, hogy a lehetséges jövőbeli profitokról se maradjunk le. Így 40,5 dollárról 43 dollárra húzzuk fel stopunkat.

A Microsoft január 26-án, piaczárás után teszi közzé gyorsjelentését, ez rövid távon tovább növeli a bizonytalanságot a részvény körül. Érdemes lesz madj figyelni a beszámolót, újabb jeleket nyerhetünk a Microsoft nagy átalakulásáról.

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.

Forrás: Investor.hu