Richter: a gyógyszerhatóságnál pattog a labda

Vágólapra másolva!
Egyelőre minden a tervek szerint halad, ugyanis a Richter és amerikai partnere eljutatta a szükséges információkat a cariprazine-ról az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóságnak.
Vágólapra másolva!
  • Friss információk láttak napvilágot a Richter egyik jövőbeni kulcskészítményével, a cariprazine-nal kapcsolatban. A hazai gyógyszergyártó amerikai partnerének, az Actavisnak a bejelentése szerint az amerikai gyógyszerfelügyelet (FDA) visszaigazolta a készítménnyel kapcsolatos bekért adatok kézhezvételét.
  • Habár az FDA 2013 novemberében egyértelműen hatásos készítménynek nyilvánította a cariprazine-t két indikációban (skizofrénia és mániás bipoláris betegségek), a bevezetésre még nem adta meg a zöld utat, ugyanis további információkat kért be a készítményről. Ennek a folyamatnak a második köre tulajdonképpen most zajlott le, és ha minden jól megy, akkor a második negyedévben érkezik meg az FDA válasza. A bejelentés tulajdonképpen az összhangban van a Richter korábbi kommunikációjával, miszerint az újabb adatszolgáltatásnak 2014 végéig kellett megtörténnie.
  • A kereskedés első perceiben igen komoly, 220 millió forintos forgalom mutatkozott a Richter papírokban. Nem sokkal nyitást követően 1 százalékos mínuszban is járt az árfolyam 3450 forint környékén.
  • A cariprazineról szóló korábbi írásainkról itt olvashat.