Óriásit tarolt az Amazon

Vágólapra másolva!
Nagyon bejött az Amazon gyorsjelentése a piacnak, hatalmas szárnyalásba fogott a részvény.
Vágólapra másolva!

Erről van szó: a várt 18 cent körüli egy részvényre jutó profit helyett 45 centet ért el a cég a negyedik negyedvében, ezzel pedig megszakította az elmúlt negyedévekben tartó csalódási sorozatot, amikor is rendre a várakozások alatti profitot jelentett be a cég. Eközben még az sem igazán érdekel senkit, hogy a bevétel hajszállal elmaradt a várttól.

Forrás: Investor.hu

Az eredménye pedig ez lett ma, már több mint 10 százalékos pluszban jár a részvény árfolyama, megtörve a csökkenő trendet, és átugorva az 50-es és 200 napos mozgóátlagot is:

Az Amazon árfolyama Forrás: Investor.hu

A dolog pikantériája, hogy a közelről nézve egészen bődületesen jónak tűnő eredmények mögött igazából nincs érdemi változás a cég életében. Ha egy lépést hátralépünk, akkor meglepő kép tárul a szemünk elé: az Amazon profitabilitása lényegében elhanyagolható, még az üzemi eredmény szintjén is. Egyszerűen nem termel profitot, legalábbis ahhoz a gigászi méretű,. közel 30 milliárd dolláros bevételhez képest, amit a karácsonyi negyedévben bezsebelt. Most mégis óriási nagy eufória van, pedig olyan csekély mértékű ez a nyereség, hogy azt minimális kreatív könyveléssel alapjaiban tudja befolyásolni a menedzsment. De ennyit számítanak a várakozások a tőzsdén.

Forrás: Investor.hu