Vagyonnyi hamis pénzt foglaltak le

Nápoly kilátás a Castel Sant'Elmo  nevű erődtől a Vezúvra

Nápolyt látni és meghalni? Inkább jókat enni!
Vágólapra másolva!
Nápoly közelében 50 millió eurónyi hamis bankjegyet foglalt le az olasz pénzügyőrség. Az olasz város számít az euróhamisítás központjának.
Vágólapra másolva!

Az olasz pénzügyőrök 5 nyomdagépet és 50 millió eurónyi félkész hamis bankjegyet foglaltak le csütötökön Nápolytól délre, írja a Reuters. Egy csatornázási cég raktárában egy álfal mögött és a padló alatti titkos rekeszekben találtak rá a nagyméretű ívekre, amelyeken már ott voltak az 50 eurós bankjegyek vízjelei. Nocera Inferiore bírósága 5 ember letartóztatását rendelte el, a pénzügyőrök pedig a bankjegyek terítőhálózatát próbálják felderíteni.

A pénzhamisítás melegágya

Nápoly környéke az euróhamisítás központjának számít. A rendőrség négy hónapja letartóztatott egy embert a város északi részén, akinél 17 millió eurónyi hamis 50-es bankjegy volt. Decemberben pedig 556 ezer eurónyi hamis érmét foglaltak le a nápolyi kikötőben egy hajó rakterében. Az érméket Kínában verték. A pénzhamisítási ügyekkel foglalkozó országos osztály vezetője, Gerardo Marinelli szerint a földrészen forgalomban levő hamis euró fele a város környékén készül.

Errefelé készül a hamis eurók fele Forrás:Life.hu

Ez még mindig kis tétel

Az 50 milliónyi csütörtöki fogás több, mint amennyit az Európai Központi Bank 2014 első felében összesen lefoglalt (331 ezer). Európa pénzforgalmához viszonyítva ez még mindig kis tétel, az EKB szerint jelenleg 16 milliárd bankjegy van forgalomban.