MSZP: ipari kémkedésre is alkalmas az akaer

Vágólapra másolva!
Az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) megszüntetését követeli az MSZP. Gőgös Zoltán szerint a rendszer ipari kémkedésre alkalmas, és az áfacsalásokat sem állítja meg.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki politikus az áfacsalások megelőzésére az ekáer helyett az alapvető élelmiszerek általános forgalmiadó-kulcsának csökkentését javasolta. Szerinte ezt százmilliárd forintból meg lehetne oldani. Közölte, egy olyan, Európában már ismert rendszert kellene előkészíteni, amelynek bevezetését féléves tesztüzem előzi meg.

Ipari kémkedésre alkalmas?

Gőgös szerint a rendszerrel a gyakorlatban is hibák léptek fel, szerinte ezért ezért hosszabbíthatták meg az ekáer próbaüzemét márciusig. Hozzátette: a rendszer pont az élelmiszer-forgalmazás területén nem működik megfelelően, pedig pont ez az a terület, ahol a legtöbb az áfacsalás.

Gőgös Zoltán arra is figyelmezetett, hogy a rendszer akár ipari kémkedésre is alkalmas lehet, hiszen meg kell adni bizalmas cégadatokat.

Bíznak Hiszékeny Dezsőben

A kéviselő újságírói kérdésre válaszolva megvédte a vesztegetéssel gyanúsított Hiszékeny Dezső szocialista országgyűlési képviselőt is. Gőgös Zoltán úgy fogalmazott: "ez egy nagyon-nagyon mocskos módon összerakott politikai koncepciós eljárás", amivel csak elterelik a figyelmet a belvárosi ügyekről. Mint mondta, abszolút bizalmuk van a képviselőben, és minden segítséget megadnak neki, hogy "ez a gazemberség" ne tegye tönkre.