Megvan, kit tesz az MKB élére a jegybank

Vágólapra másolva!
A törvény szerint távoznia kell az MKB bank vezetésének, amiről már meg is egyeztek. A bank élére a Flextronics International Kft. alelnök-igazgatója kerül. 
Vágólapra másolva!

Ki kellett rúgniuk a vezetőket

A szanálási törvény 20. § c) bekezdése szerint az MNB-nek mindenképp menesztenie kell a bank vezető beosztású alkalmazottjait. A HVG értesülései szerint már már karácsony előtt útilaput kapott Sebők András elnök-vezérigazgató és helyettese, Balássy László, továbbá öt ügyvezető igazgató és közvetlen munkatársaik.

Új vezető jön a bankhoz

Ma a két nevesített vezető távozását hivatalosan is megerősítette a bank. Közlemény szerint az MKB pénzügyi és operatív területét Hetényi Márk, eddig a Flextronics International Kft. alelnök-igazgatója írányítja majd.

Elismerték a távozók munkáját

A távozó Sebők Andrást 2014 elején még az akkori tulajdonos BayernLB nevezte ki elnök-vezérigazgatónak. A mostani közleményben azonban a jelenlegi vezetés is elismeri a munkáját, hiszen azt írják, hogy irányításával készült fel az MKB az eladásra, amely zökkenőmentesen zajlott és példás gyorsasággal zárult le a múlt év szeptemberében.