Megszűnik a Vas megyei matrica

Vágólapra másolva!
A veszprémi viszont marad.
Vágólapra másolva!

Január 1. óta díjköteles a szombathelyi elkerülő Vas megyében. De már nem lesz az sokáig, a kormány tervei szerint február 1-ével ezt a szakaszt újra ingyenesen használhatják az autósok. Mivel a megyében más díjköteles út nincs, a vasi matrica értelmetlenné válik. Akik megvették a vas megyei matricát, azok február 1. után, amikor a módosítás életbe lép, visszaválthatják majd, tájékoztatta az Origót a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Veszprém marad

A tervezett változtatásokkal a rövidke Veszprém megyei M7-est somogyi és fejéri matricával is lehet majd használni, mert minden megye matricája a szomszéd megye első csomópontjáig lesz érvényes. A veszprémi M7-esen pontosan egy csomópont van, vagyis itt a két szomszéd megye matricái összeérnek. Az NFM szerint ugyan csak elvi lehetőség van arra, hogy valakinek veszprémi matricára lesz szüksége, de a lehetőséget nem akarják elvenni, ezért ez a matrica marad.

Például ha valaki csak és kizárólag Siófok és Polgárdi közt akarja használni az M7-est, annak megéri a veszprémi matrica.