Nem tisztul a kép a botrányos Petrobras körül

A Petrobras (NYSE) napi árfolyama
Vágólapra másolva!
Tegnap végül kiadta a két hónapja tolódó harmadik negyedéves jelentését a korrupciós botrányba keveredett brazil Petrobras. Bár a piac azt várta volna, a brazil olajóriás vezetése mégsem terhelte rá a korrupció miatt felmerült veszteségeit a harmadik negyedéves eredményeire. Mindez azután dőlt el, hogy a vállalat egy 10 órás maratoni megbeszélés során sem tudott megállapodni ennek mértékéről.
Vágólapra másolva!
  • Mint arról tegnap mi is beszámoltunk, a pénzmosási és korrupciós botrányba keveredett brazil Petrobras január 27-re igérte a tavalyi harmadik negyedéves jelentésének publikálását.
  • Ennek keretében a piac azt várta, hogy a botrány miatti veszteségek leírása, ami akár 20 milliárd dollárra is rúghat, most fog megtörténni.
  • A brazil olajvállalat tegnapi 10 órás tanácskozásán viszont a vezetőségnek sem sikerült megállapodni a leírás mértékéről, és a kiszivárgott információk alapján ezt valószínűleg a teljes éves eredményből teszik majd meg.
  • Bár még hivatalos tájékoztatás nem történt a vezetőség üléséről, a kiszivárgott információk alapján a megbeszélésen felvázolták a lehetséges forgatókönyveket, melyek között szerepelt egy olyan is, amely szerint 34 milliárd dollárnyival csökkenteni kell a vállalat eszközeinek könyv szerinti értékét. A többi szcenárióról nem érkezett egyelőre információ.
  • A jelentést eredetileg novemberben kellett volna publikálni. Azóta a Petrobras részvényei 23 százalékot estek.
  • A hírek hatására bár a keddi kereskedés alatt a vállalat papírjai több mint 3 százalékot emelkedtek, zárás után erősen esni kezdtek és ma 5 százalék körüli mínuszban nyithatnak.
A Petrobras (NYSE) napi árfolyama Forrás: AmiBroker, Investor.hu