Magyar kanapén pihenhetnek a bécsi ENSZ székházban

hannabi, dizájn, magyar bútor, magyar dizájnbútor
Egy másik szófamodell, a Box
Vágólapra másolva!
Két magyar dizájner cég, a Position Kollektíva és a Hannabi tölti meg bútorokkal az újra megnyílt bécsi ENSZ székház C épületének pihenőjét.
Vágólapra másolva!

A helyiség az évekig tartó felújítás után egy ideig bútorzat nélkül állt, így azonban "ismét magyar lounge jött létre a székházban" – utalt Li Yong, az ENSZ Iparfejlesztési Szervezete főigazgatója arra, hogy a felújítás előtt szintén magyar bútorok álltak a pihenőben. Dán Károly ausztriai nagykövet kiemelte, Magyarország komoly hangsúlyt fektet kreatíviparának bemutatására, ezt a célt pedig jól szolgálják az ENSZ székházban elhelyezett bútorok. Kényelmesnek, hívogatónak és tartósnak nevezte őket, így még hosszú ideig állhatnak a látogatók rendelkezésére.

Az asztalokat a Position Kollektíva tervezte. Kertész Attila bútordizájner elmondta, hogy a Design Terminál meghívásos pályázatára kollekciójuk moduláris, jól kombinálható szófáit választották. A 10-15 szófaelem körülbelül tízféle elrendezésben jelenik meg a térben, ezeket tölgyfa-acél dohányzóasztalok egészítik ki. A négyzetes típusú asztalok rendezvény alkalmával egymáshoz rendezhetők, míg a kerek asztalok lazítják a feszes elrendezést.

Egy másik szófamodell, a Box Forrás: hannabisofa.hu

Az asztalok mellé egy szintén magyar márka, a Hannabi a belsőépítészeti stílussal harmonizáló székei kerültek. Kele Judit, a Hannabi projektmenedzsere elmondta, a futurisztikus hangulatú ENSZ székház lounge helyiségében üzleti környezet megteremtésére törekedtek. Színben és anyagban elegáns és minőségi összeállítást hoztak létre, a szürke és fekete dominál a tárgyakon. A Hannabi filigrán kis fotele, a Women Earth nevű kollekció 2013-ban debütált a londoni designjunction kiállításon. Amellett, hogy kényelmes, kis helyen is elfér.

A tervezők korábban is állítottak már ki közösen több külföldi szakvásáron. Elmondták, hogy a jövőben is több közös projektben vesznek majd részt, többek között a Magyar Nemzeti Galériába terveznek bútorokat.