Lassan minden cég elfelejtheti az egyfunkciós nyomtatót

Vágólapra másolva!
A dokumentumkezelésbe is betört az okosforradalom.
Vágólapra másolva!

A következő években a vállalkozások fokozatosan elbúcsúznak az egyfunkciós nyomtatóktól, mutatta ki az Infocenter. A kutatócég egy felmérésre alapozza a prognózist, amely a Xerox globális előrejelzéseivel is egyezik. Ennek értelmében az elkövetkező három évben közel 3 százalékkal növekszik a dokumentumkezelési piac, ezen belül az irodai szegmensben lesz a legszembetűnőbb a bővülés. A növekedés oka az, hogy világszerte egyre elterjedtebbek a felhő- és mobilnyomtatási megoldások és a menedzselt nyomtatási szolgáltatások.

Bár a Xerox előrejelzése szerint nem csökken a kereslet a fekete-fehér berendezések iránt – amelyek az esetek többségében még mindig teljesen megfelelnek az irodai feladatokhoz, és a Xerox előrejelzése szerint még 2018-ban is a berendezések kétharmadát teszik majd ki –, előbb-utóbb minden vállalkozás áttér a multifunkciós készülékekre. A cégek mindennapos dokumentációjában az A4 a legelterjedtebb méret, már csak azért is, mert az ezzel a sablonnal dolgozó berendezések üzemeltetési költsége igen kedvező.

A Xerox szakértői úgy látják, hogy a közeljövőben világszerte a dokumentumkezelés terén is megnő az igény a felhő-megoldásokra, az alkalmazásokra. Így válik hamarosan mindennapossá a vállalatoknál a mobilnyomtatás és a menedzselt nyomtatás. Előbbi hozzásegíti a cégeket az üzleti folyamataik meggyorsításához az irodán kívüli munkavégzés biztosításával, utóbbi révén költséghatékonyabban, versenyképesebben menedzselhetik a dokumentumkezeléssel járó feladataikat. A Xerox a közelmúltban újította meg MPS szolgáltatását, amely három fő pillérre épül: a felmérésre és optimalizálásra, a biztonságra és integrációra, valamint az automatizálásra és egyszerűsítésre.