Ki veszi az amerikai részvényeket?

Az amerikai részvényeket vásárló országok aránya a teljes állomány, és a beáramlás szerint.
Vágólapra másolva!
Egyre több külföldi vásárol amerikai részvényeket, 100 részvényből 16-ot ugyanis már nem amerikaiak vesznek meg. Erre utoljára 69 éve volt példa.
Vágólapra másolva!
  • Ezen belül is főleg a britek, a kanadaiak, illetve a japánok rendelkeznek a legnagyobb súllyal a külföldieken belül, de a Karib-tenger felől, illetve Európából is egyre több befektető érkezik.
  • Főleg olyan adóparadicsomnak tekinthető országokból lehetnek vásárlók, mint Luxemburg, Svájc, vagy éppen a Kajmán-szigetek.
  • Ami biztos, hogy 2014-ben 103 milliárd dollár áramlott részvényekbe külföldről, míg idén a Goldman Sachs 125 milliárddal számol.
  • A részvénypiacok tehát egyre inkább globalizálódnak, a legtöbbi befektető számára így egyre több ország piacai érhetőek el. Nincs ez másképp az Investor Trader ügyfelei számára sem, ahol egy számláról a magyar piac mellett számos ország részvénypiacait is elérheti (természetesen az amerikai piacokat is).
Az amerikai részvényeket vásárló országok aránya a teljes állomány, és a beáramlás szerint. Forrás: U.S Bureau of Economic Analysis, Goldman Sachs Global Investment Research