Hiába kért segítséget a szavazáshoz Juhász Péter

Svájci frank pénzváltás pénzváltó
Pénzváltás
Vágólapra másolva!
A Facebookon kért tanácsot csütörtökön Juhász Péter, hogyan szavazzon egy belvárosi ingatlan elővételi jogával kapcsolatban. Az Együtt V. kerületi önkormányzati képviselője szerint az önkormányzat közel kétszeres áron vásárolna vissza egy öt évvel ezelőtt eladott ingatlant. Az önkormányzat szerint Juhász Péter hazudik és törvényt sért.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki politikus a közösségi oldalon azt kérdezte, hogy „szerintetek melyik gombot nyomjam meg?” Juhász Péter ahhoz kért tanácsot, hogy az önkormányzat éljen-e elővásárlási jogával, és közel kétszeres négyzetméteráron visszavásároljon egy ingatlant vagy sem.

Elmaradt a szavazás

A szavazásból végül nem lett semmi, mondta az Origónak Juhász Péter. Az ingatlan ugyanis több helyrajzi számon van nyilvántartva, így „mindkét szerződést be kellett volna nyújtani”, közölte az ellenzéki politikus. Az eladót hiánypótlásra kérték fel, és elmaradt a szavazás, mondta Juhász Péter.

Juhász Péter nemmel szavazott volna Fotó: Szabó Gábor - Origo

„Nyilván én sem szavaznám meg, hogy kétszeres áron vegyük vissza” – mondta Juhász Péter, aki ezt szóvá is tette az egyébként zárt ülésen. Szerinte ez egy klasszikus példája annak, hogy valamit elad az önkormányzat fél áron, majd visszaveszi azt.

Másként látják

Juhász Péter szerint a testület négy tagja – köztük Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester, Balla Valéria alpolgármester és Sélley Zoltán jegyző – azt mondta neki, hogy ez egy több mint 10 éve eladott ingatlan, de szerinte mégsem 1999-ben, hanem 2009-ben adták el 254 ezer forintos négyzetméteráron. Most az önkormányzat 464 ezer forintos négyzetméteráron vásárolná vissza.

„Hogy Rogán Antal ne égjen be jobban, amikor majd magyarázkodik, jelzem, amikor vették az ingatlant, nem volt benne pince, csupán a fél emeleti rész, most pincékkel együtt adják el, ami nyilván lefelé viszi a négyzetméter árat” – írta Facebook-oldalán az Együtt politikusa.

Egyelőre elmaradt a szavazás Forrás: MTI/Kallos Bea

Mivel a képviselő-testület zárt ülésen döntött volna, ezért azt nem tudtuk meg sem Juhász Pétertől, sem pedig az önkormányzattól, hogy jelenleg kinek a nevén is van ez az ingatlan.

Az önkormányzat szerint Juhász Péter hazudik

Juhász Péter ismét hazudott és ismét törvényt sértett, amikor egy olyan ingatlanról adott ki információkat, amelyről a csütörtöki testületi ülés zárt részén tárgyaltak a képviselők, válaszolta az Origónak az V. kerületi önkormányzat sajtóosztálya. „A testületi ülés szabályai Juhász Péterre is ugyanúgy vonatkoznak, mint a testület többi tagjára, még ha tudjuk is, hogy a szabályok és törvények betartása nem tartozott mindig az erősségei közé” – közölte az önkormányzat.

Arra a kérdésre, hogy a fentiek miatt feljelentik-e Juhász Pétert, az önkormányzat pénteken azt válaszolta: az eddigiekben is megtették a megfelelő feljelentéseket Juhász Péter ellen, és a továbbiakban is megteszik a szükséges jogi lépéseket mindenkivel szemben, aki valótlanságot állít.

Egyelőre nincs döntés az ingatlanról

„Az Együtt képviselője hazudik, mert a közösségi oldalán közölt manipulált adatokkal ismét megtéveszti a nyilvánosságot. Juhász Péter híresztelésével szemben a mai testületi ülésen nem döntöttek az elővásárlási jog gyakorlásáról, mivel az eladó nem közölte az önkormányzattal a teljes körű vételi ajánlatot” – közölte az önkormányzat. A sajtóosztály hozzátette, a testület csak arról döntött csütörtökön, hogy felhívja az eladót nyilatkozata kiegészítésére.

Belvárosi ingatlanügyek

A belvárosi ingatlanbotrányban érintett egyes cégek a II. kerületben lezajlott néhány ingatlanértékesítés körül is felbukkantak, állítja az MSZP. A kerületi önkormányzat áll minden vizsgálat elé.