Vágólapra másolva!
Vonzó lehetőségeket rejthet magában a biztosítók piaca. A talán kevésbé ismert amerikai Aflac árfolyama igen szépen növekedett az elmúlt években, egy kisebb korrekció után azonban ismét erősödésbe lendülhet. Az olasz Generali szintén egy nagyobb emelkedést korrigált az elmúlt időszakban, mostanra azonban ezt megtörve felfelé veheti az irányt.
Vágólapra másolva!

AFLAC (NYSE): Megtörhet a csökkenő trend

2009 óta tart az emelkedő trend az amerikai biztosító, az Aflac heti grafikonja szerint. Az elmúlt hónapokban a trendvonalig csúszott vissza az árfolyam, ám erről megpattanva az 50 hetes mozgóátlag, illetve a csökkenő trendcsatorna fölé került.

ALFAC heti grafikon (NYSE) Forrás: Investor.hu, AmiBroker

Komoly erőt demonstrált az utóbbi napokban az Aflac egy markáns tripla ellenállás áttörésével, melyet a csökkenő trendvonal, a 200 napos mozgóátlag, illetve a 61 dolláros ellenállás alkot. Jelenleg is ezt a szintet teszteli vissza az árfolyam, így erről elrugaszkodva lendülhetne erősödésbe, azonban ezt letörve az 59,7 dollárnál lévő 50 napos mozgóátlag nyújthatna menedéket.

Elrugaszkodás esetén a 64 dolláros ellenállást vehetné célba elsőként a papír. Ennek legyűrése komoly feladatnak ígérkezik, ám ezután akár a 67,5 dolláros ellenállást is elérhetné.

ALFAC napi grafikon (NYSE) Forrás: Investor.hu, AmiBroker

GENERALI (Milánó): Meglengették a rajtzászlót, kilőhet az árfolyam

Az elmúlt év nagy része a 2012 elején kezdődött emelkedés korrekciójával telt, azonban év vége felé már biztató jeleket mutatott a Generali. Az olasz biztosító kitört a zászló alakzatból, majd ezt visszatesztelve ismét erősödésbe lendült.

Jelenleg egy igen markáns szinttel küzd az árfolyam, a 17 eurós ellenállás az elmúlt 4-5 évben rendre megakasztotta az árfolyam emelkedését. Ennek legyűrése azonban nagyszerű jel lenne, ráadásul a 19 eurós szintig már nem igazán található jelentősebb ellenállás.

A későbbiekben az sem kizárt, hogy a zászló formációból kijelölt 24 eurós szintet is eléri a Generali. Itt utoljára 2008-ban fordult meg a részvény.

Elképzelhető azonban, hogy a 17 eurós ellenállás túl nagy falatnak bizonyul. Ekkor a 16,2 eurónál húzódó 50 hetes mozgóátlag nyújthatna elsőként támaszt, de amennyiben a zászló teteje sem lenne képes megtartani, úgy a jelenlegi kitörés is besülhet.

Generali heti grafikon (Milánó) Forrás: Investor.hu, AmiBroker