Fideszesek kezdeményezik az útdíj visszavonását Kaposvárnál

Szita Károly
Debrecen, 2014. december 12. Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) újonnan megválasztott elnöke a szövetség tisztújító közgyűlését követő sajtótájékoztató után Debrecenben 2014. december 12-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az elkerülő egyelőre két, még el sem készült utat köt össze.
Vágólapra másolva!

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere kijelentette: Jakó Gergellyel (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnökével és Gelencsér Attila (Fidesz) országgyűlési képviselővel közösen azzal a javaslattal keresik meg Seszták Miklós fejlesztési minisztert, hogy mérlegelje a helyi szempontokat, és vegye ki a fizetős szakaszok közül a kaposvári elkerülő utat. Véleményük szerint a kaposvári elkerülő út fizetőssé tétele még nem indokolt, hiszen nem készült el az M67-es út és az M9-es autópálya, amiket összekötne.

A megyematrica jó

Jakó Gergely szerint a megyei e-matrica rendszer amúgy jó, hiszen a Balaton déli partján közlekedők 5000 forintért használhatják egész évben az M7-es autópálya somogyi szakaszát, ami a szezonban nagy forgalom alól mentesíti a déli parti településeket. Gelencsér Attila szerint olcsóbbá válik Kaposvár és a főváros közötti közlekedés, hiszen eddig évi mintegy 43 ezer forintba került a matrica, most viszont négy megyére 20 ezer forintot kell fizetni ezért.

Kaposvár fideszes polgármestere kezdeményezi az útdíj visszavonását Kaposvárnál Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt