Eladták a Praktikert

minimális esélye van már csak annak, hogy a Praktiker lánc életben maradjon
Praktiker áruház a vecsési Market Central Ferihegy bevásárlóparkban
Vágólapra másolva!
Praktiker néven működnek tovább a Praktikerek Magyarországon. A barkácsáruházlánc tulajdonost váltott. A magyar Praktikereket a svájci Papag AG vette meg.
Vágólapra másolva!

Christopher Seagon, a Praktiker Holding csődgondnoka értékesítette az utolsó megmaradt külföldi leányvállalatot, a Praktiker Építési- és Barkácspiacok Kft.-t – áll a cég közleményében.

Magyarországi üzletek a Papag AG vette meg Forrás: MTI/Földi Imre

1100 magyar alkalmazott megmenekült

A magyarországi Praktikereket az a Papag AG vette meg, aki a lengyelországi vállalatokat is megvásárolta. Már az összes Németországon kívüli Praktikert értékesítették. A közlemény szerint Európa-szerte 6600 munkahelyet őriztek meg. A tulajdonosváltással a hazai Praktiker 19 áruházát, és 1100 munkahelyét biztonságban tudhatja.

Az ár titkos

Az adásvételt illetően a felek titoktartásban állapodtak meg. Az átvételhez még szokásos módon versenyhivatali jóváhagyás szükséges. A magyarországi értékesítési folyamat nehezebbnek bizonyult, mint a többi külföldi társaság esetében, mivel az áruházi ingatlanok bérbeadói részéről fenntartások voltak a Praktiker továbbértékesítése kapcsán.

A Praktiker név megmarad Forrás: 123rf.com

A Papag AG is a Praktiker márkanév alatt szeretné tovább vezetni a társaságot. A magyarországi Praktikerek tavaly mintegy 90 millió eurós éves forgalmat értek el.

Profilt válthatnak?

Az áruválasztékot minden országban a kereslethez igazították, úgy, hogy a szigorú értelemben vett barkácsáruházi áruválasztéktól a lifestyle árucikkekig szinte minden rendelkezésre állt, ami érdekelheti a vevőket. Az új tulajdonos hamarosan kiáll a nyilvánosság elé, és egy esetleges magyarországi profilváltásról majd ő nyilatkozhat - olvasható a Praktiker közleményében.

„Az egyediség és rugalmasság döntő szerepet játszott abban, hogy a Praktiker válsága Németországon kívül teljesen ellentétes véget érhetett, mint az anyaországban“ – tette hozzá a Seagon a Praktiker Holding csődgondnoka. A Praktiker Németországban bő egy évvel ezelőtt bezárta összes üzletét.