900 millióból újították fel hódmezővásárhelyi kórházat

Vágólapra másolva!
Átadták a felújítptt hódmezővásárhelyi kórházat, a beruházás 896 millió forintba került, amit nagyrészt EU-s forrásokból fedeztek.
Vágólapra másolva!

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár az átadóünnepségen azt mondta, a magyar egészségügy történetében nem nagyon volt példa olyan mérvű fejlesztésre, mint amilyen 500 milliárd forint uniós és nemzeti forrásokból valósul meg jelenleg az ország 160 helyszínén.

EU-s pénzből

A kórház fejleszését 2007-ben indította el az önkormányzat a krónikus osztály korszerűsítésével. Almási István hódmezővásárhelyi polgármester szerint a beruházások a jövőben is folytatódnak, és a kórház a régió egyik legkorszerűbb egészségügyi intézményévé válik

Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója az MTI-ne elmondta, a beruházás költségeinek nagy részét, 782 millió forintot az uniós támogatás fedezett, a fennmaradó részt a központi költségvetésből fizették.

Új nyilvántartások

A fejlesztés keretében a kórház auláját akadálymentesítették, és központi betegirányító-rendszert alakítottak ki. Az alagsorban 274 személyes központi öltözőblokkot rendeztek be, ahol bérmosodai fogadóhelyiségeket is létesítettek. Külön helyiségben dokumentálják a steril eszközök felhasznállását is, erre a célra az országban elsőként egy elektronikus nyilvántartást hoztak létre, ebben Kállai Árpád szerint a makói kórház eszközeit is számon tartják.