A kormány önmérsékletre és igazmondásra szólítja fel a Tescót

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökség szerint nem a kabinet tehet a leépítésekről.
Vágólapra másolva!

A kereskedelemben életbe lépő jogszabályváltozások nem indokolják a Tescóban zajló leépítéseket, írja közleményében a Miniszterelnökség. Az elbocsátások és a boltbezárások mögött sokkal inkább a társaság anyavállalatának gazdasági nehézségei állnak, teszik hozzá. A kormány önmérsékletre és igazmondásra szólítja fel a Tescót.

A kormányra akarják kenni

Méltánytalan a Tesco magyarországi elbocsátásokról és üzletbezárásokról szóló bejelentése, mert burkoltan a magyar kormányra próbálja hárítani annak a felelősségét, hogy az agresszív terjeszkedési politikája miatt nem tud nyereséggel működni, véli a Miniszterelnökség.

Nincs közvetlen hatás

"A felelősség vállalása helyett azonban kapóra jött, hogy a kormány átláthatóbbá kívánta tenni a multinacionális cégek működését, és ezt a magyarországi vezérigazgató is elismerte, hiszen azt nyilatkozta: ›a boltbezárások mögött az áll, hogy két egymást követő veszteséges év után megtiltja a törvény a napi fogyasztási cikkek árusítását‹. Ez a szabály azonban csak 2017-ben lép életbe, vagyis ez a lépés közvetlen módon nincs, és nem is lehet hatással a piacra" – áll a tárca közleményében.

A nyilvános beszámolók szerint

"A nyilvános beszámolók szerint a legnagyobb forgalmú kereskedelmi lánc évek óta milliárdos nagyságrendben menti ki hazánkból a magyar emberek pénzén előállított nyereségét, így csökkentve adózás előtti eredményeit, ezzel óriási károkat okozva a költségvetésnek. Ősszel az is kiderült, hogy miért: mert a brit központban mintegy 106 milliárd forinttal túlbecsülték a 2014-re várt nyereséget a ténylegesnél" – írja a Miniszterelnökség.

Szavazzon!

Ön szerint ki tehet a boltbezárásokról?