Zajlik az élet a startupok piacterén a CES-en

CES 2015, kütyü, startup
Ez a kütyü értesíti a telefonunkat, ha szomjasak a növényeink
Vágólapra másolva!
"A CES-en látottakat elmesélni annak, aki nem járt ott olyan, mint atomfizikáról magyarázni egy cicának" – ez a mottó jelenik meg a ma záruló Las Vegas-i gigarendezvény videóhonlapján.
Vágólapra másolva!

Ami a Heureka Parkban történik, tulajdonképpen mindig vissza a jövőbe-élmény, ez az évi négy nap semmi más, mint színes, kavargó, pazar ötletkarnevál. Az innováció valóban nem ismer határokat, sem földrajzi értelemben, sem tematikában. Nem technológia, hanem szemlélet, bármilyen életterületen van helye. Megnyugtató érzés, ahogy a startupok ötletbősége újra meg újra megerősíti ezt a gondolatot.

Ez a kütyü értesíti a telefonunkat, ha szomjasak a növényeink Forrás: cesweb.org

Negyedik éve kapnak platformot a startupok is a világ legfontosabb tech-showján. 375 startup kapott lehetőséget arra, hogy elkápráztassa ötleteivel a közönséget. A látványos újítások többsége hétköznapi problémaorvoslás, egyfajta fehér kalapos élethackerkedés.

Például az a szenzor, amelyik applikáción keresztül értesít, ha itt az ideje, hogy a szobanövényeimet tápoldattal vidítsam fel. Vagy az okoszár-okoskulcs-rendszer. Vagy az a szenzor, amelyik a lakás hőmérsékletét érzékeli, és egy bluetooth-szal hozzá kapcsolódó ventillátorral szinte minden zugban kiegyenlíti az ajtók nyílódása-záródása után a hőmérsékletet. Nem is beszélve a kedvencfigyelő kameráról, amellyel a munkahelyünkről követhetjük, mit művel mindeközben otthon a kutya vagy a macska. Utóbbiakkal egy a telefonunkról irányított lézerpöttyel még játszhatunk is bentről!

Miért ne cukkolhatnánk a macskát a lézerrel csak azért, mert elmentünk dolgozni? Forrás: Esze Dóra Emma

A Heureka Park piactere az innováció mikrokozmosza, mondja a videóban a lelkes kommentátor. Négy percnél is kevesebb, de megvettük az összeset!