A BKV még nem vette meg a matricákat

autóbusz Budapest, 2006. március 17.
A 103-as autóbusz népligeti végállomása mögött tartott sajtótájékoztatón mutatták be az 50 új, alacsonypadlós Volvo autóbuszt, amellyel bővült a BKV Zrt. járműparkja.
MTI Fotó: Beliczay László
Budapest, 2006. március 17. A 103-as autóbusz népligeti végállomása mögött tartott sajtótájékoztatón mutatták be az 50 új, alacsonypadlós Volvo autóbuszt, amellyel bővült a BKV Zrt. járműparkja. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A BKV egyelőre nem vásárolta meg a matricákat az autóbuszaira. Három járatra kellene matrica, a társaság - a nyitott kérdések tisztázása után - majd utólag rendezi a kötelezettségét.
Vágólapra másolva!

A megvásárolandó matricák számának felmérése folyamatban van, az érintett, fizetős szakaszokon közlekedő autóbuszok számán felül kalkulálnunk kell a járművek esetleges - műszaki ok miatti - cseréivel, illetve a rendkívüli, előre nem tervezett autóbuszos pótlásokkal is - közölte az Origóval a BKV Zrt sajtóosztálya. A társaság a nyitott kérdések tisztázása után rendezi a matricákra vonatkozó kötelezettségét.

A 296-os járatnak a Megyeri hídi átkelés miatt kellene megyei matrica Forrás: MTI/Beliczay László

Több járat is érintett

A BKV tájékoztatása szerint jelenleg a menetrendszerinti járatokat illetően az alábbiaknak lenne szüksége megyei matricára:

  • 4-es út: 200E, 900-as járatok,
  • M0: 296-as járat.

A 200E és annak éjszakai járata a 900-as járnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felé, a 296-os busz pedig az újpalotai és a békásmegyeri lakótelepeket köti össze Rákospalotán és Káposztásmegyeren keresztül. Itt a Megyeri hídi átkelés miatt lenne szükség a megyei matricára.

Ezen kívül néhány garázsmenetben közlekedő járatok érintenek fizetős szakaszokat, ezek elkerülésének lehetőségét vizsgálja a BKV. A BKV szerint pontos kimutatás az útdíjakból adódó plusz költségek mértékéről csak év végén készíthető.