Vágólapra másolva!
Az olaj árfolyama tovább esett hétfő délutántól, mivel a befektetők azt gondolják, hogy az USA-ban megint emelkedni fognak a tartalékok a holnapi közzététel szerint. A Brent árfolyama 57,4 dollárnál, a WTI pedig 53,2 dollárnál mozog. A tőzsdéken már nem sok élet van.
Vágólapra másolva!
  • Újra esni kezdett az olajár ötéves mélypontjairól, pedig hétfőn eleinte még emelkedni is tudott. A holnap napvilágot látó amerikai készletadatok előtt egyre inkább erősödik a befektetőkben, hogy tovább emelkedhetnek a tartalékok az USA-ban. A WTI árfolyama 53 dollár közelében, a Brenté pedig 57,3 dollárnál mozog.
Forrás: Investor.hu

  • Minimális elmozdulást mutattak a vezető részvényindexek az USA-ban, a Dow Jones 0,1 százalékos csökkenésben fejezte be a napot, míg az S&P500 ugyanekkora pluszt hozott össze. A Nasdaq pedig gyakorlatilag nem mozdult előző kereskedési napi záróáráról.
  • Az S&P500 szektorai közül a közművek nyújtották a legjobb teljesítményt (+1,1%), míg a technológia alulról lógott ki a sorból (-1,4%). A forgalom azonban nem volt túl acélos az elmúlt 30 nap átlagának nagyjából a kétharmadát tette ki.
Forrás: Investor.hu

  • Nap végére elültek a hullámok, amit a görög belpolitikai válság újabb fejezete kavart, ugyanis a napközbeni nagyobb mínuszokból halvány pluszokba kapaszkodtak a vezető tőzsdék Nyugat-Európában. A periféria országok azonban alulteljesítettek, a spanyol és az olasz börze 0,8-1,2 százalékos mínuszban zárt, a görög tőzsdeindex pedig a nap közben látott 11 százalékos zuhanását a végére 3,9 százalékos mínuszra mérsékelte.
Forrás: Investor.hu

  • A határidős indexek alapján ma csökkenéssel indulhat a nap Európában a tovább eső olajár és az ázsiai piacokon látható eladói hullám után.
  • Az előrehozott választást kiváltó sikertelen görög elnökválasztás után csökkenni kezdtek a 10 éves amerikai (2,189%) és német (0,544%) államkötvényhozamok, ugyanis a befektetők a biztonságosabb eszközök felé vették az irányt. A 10 éves görög hozamok viszont 9,5 százalék fölé szöktek a múlt heti 8,5 százalék körüli szintről.
  • Ezzel együtt az euró gyengülni kezdett, a dollárral szemben új kétéves mélypontra süllyedt az árfolyama. Az EURUSD kedd reggel az 1,213 körüli szinteken mozog.
  • Az eladók uralják a terepet a főbb ázsiai tőzsdéken az idei év utolsó teljes kereskedési napján. A japán börze 1,6 százalékos mínuszban zárt, míg a sanghaji és a hongkongi parkett 0,1, illetve 1,4 százalékos mínuszban mozog. Holnap Japánban, Hongkongban és Dél-Koreában már nem lesz kereskedés, de Sanghaj és az ausztrál tőzsde még nyitva tart.
Forrás: Investor.hu