Befellegzett az Internet Explorernek?

Vágólapra másolva!
Pletykák szerint a Microsoft lecserélné Internet Explorer böngészőjét egy teljesen új alkalmazásra. A Spartan kódnévvel ellátott böngésző a legújabb Windows 10-es operációs rendszerrel együtt debütálhat majd.
Vágólapra másolva!
  • Bár az év utolsó napjain jellemzően kevés nagy hír szokott napvilágot látni, a Microsoft háza tájáról most mégis egy sokakat érintő pletyka röppent fel a ZDNet.com-on. Nevezetesen, hogy az amerikai technológiai óriás lecseréli Internet Explorer böngészőjét egy teljesen új alkalmazásra.
  • A titokzatos fejlesztés egyelőre a Spartan névre hallgat és a hírek szerint jobban hasonlít majd a Chrome-ra és a Firefoxra.
  • Bennfentes információk szerint a Spartan majd az új, Windows 10 operációs rendszerrel debütálhat, bár eleinte az IE 11-es verziója is elérhető lesz még. Az új Windowst először január 21-én mutatják majd meg a nyilvánosságnak, de lehetséges, hogy az új böngészőről akkor még nem rántják le a leplet, ha nem elég jól működik.
  • A Spartannak természetesen PC-re és mobileszközökre specializált változata is lesz, azt viszont még nem lehet tudni, hogy nem Windowsos operációs rendszerre elérhető lesz-e.
  • A Microsoftról egyik év végi cikkünkben részletesen is írtunk, ugyanis a részvény árfolyama meglehetősen nagyot menetelt felfelé, megörvendeztetve ezzel a tulajdonosokat.
A Microsoft árfolyama (Nasdaq) Forrás: Investor.hu