Vágólapra másolva!
Soha nem látott szinten fejezte be tegnap a kereskedést az S&P 500 és a Dow Jones részvényindex is a piacokon uralkodó jó hangulatnak köszönhetően. Ma Ázsiában viszont kisebb lecsorgás látható alacsony aktivitás mellett, a kínai index bő ötéves csúcsáról korrigál. 
Vágólapra másolva!

USA: Ismét rekordszinten az indexek

  • A gyenge lakáspiaci adatok ellenére jó hangulat jellemezte a tegnapi kereskedést. Az S&P500 és a Dow Jones 0,4, illetve 0,9 százalékos emelkedés után mindenkori rekordon fejezte be a kereskedést.
Forrás: Investor.hu
  • Novemberben 6,1 százalékkal esett vissza a használt lakások értékesítése az USA-ban októberhez képest. Ez a vártnál nagyobb mértékű csökkenésnek felelt meg.
  • Az OPEC abban az esetben sem csökkentene olajkitermelésén, ha az olajárak 20 dollárra esnének vissza – mondta el Ali al-Naimi szaúdi olajminiszter. Ez újabb jelzés volt afelé, hogy a szervezet új taktikát követ, és hajlandó elviselni az alacsonyabb olajárakat a piaci részesedésük fenntartása érdekében. A hétvégén Naimi több társával együtt úgy nyilatkozott, hogy az olajárak hamarosan stabilizálódhatnak. A WTI ma reggel 0,6 százalékos pluszban, 55,6 dollár körül mozog, míg a Brent 60 dollárnál található.
  • Négy százalék feletti pluszban is megfordult a Twitter (NYSE), miután az Argus vételi ajánlást fogalmazott meg a cég részvényeire. Az Argus 44 dolláros célárat határoz meg a Twitterre, ami alapján még bő 15 százalékos rali várhat a részvényre. Ezen túl a SunTrust elemzője tegnap közölte, véleménye szerint jövő év végén már nem Dick Costolo lesz a Twitter vezérigazgatója, akinek irányítása alatt a Twitter a felhasználói szám növelésével küzd. A kedvező hírek után 3,6 százalékos erősödéssel zárt a papír.
  • A Procter&Gamble (NYSE) eladja a szappangyártással foglalkozó Camay üzletágát, és az egyéb tisztálkodási szereket gyártó Zest egységét az Unilevernek (Amszterdam). A vételárat nem hozták nyilvánosságra a felek. A lépés a Procter&Gamble annak a stratégiájának a része, melynek keretében csak a dinamikusan növekvő üzletágaira kíván fókuszálni.

ÁZSIA: Korrigál a Shanghai Composite

  • Mínuszban mozogtak a főbb ázsiai részvényindexek, melyek közül a kínai Shanghai Composite volt a leggyengébb formában 3 százalékos esésével, amivel a tegnap ütött bő ötéves csúcsáról korrigált vissza. A többi piacon 0,1-1,1 százalékos gyengüléseket lehet látni. Japánban ma nincs kereskedés, így az ünnepi szezon miatt is kifejezetten alacsony az aktivitás a börzéken.
Forrás: Investor.hu