Felfüggesztették az Európa Brókerházat

tőzsdekrízis, gazdasági válság, válság, értékpapírpiac, deviza, BUX-index, Buda-Cash Brókerház, bróker
Vágólapra másolva!
A jegybank bevonhatja a bórkerház engedélyét, ha fél éven belül nem érkezik megfelelő ajánlat a minősített befolyászerzésre.
Vágólapra másolva!

Az MNB felfüggesztette az Európa Brókerház tevékenységi engedélyét, közölte a jegybank. A felfüggesztés legfeljebb hat hónapig lesz érvényben, vagy amíg a jegybank nem engedélyezi a minősített befolyásszerzést a vállalkozásbanHa a határidő lejártáig nincs eredmény, a brókerház engedélyét visszavonják.

A régi kötelezettséget teljesíteni kell

A felfüggesztés ideje alatt a brókerház nem köthet szerződést új ügyfelekkel és a meglevőkkel szemben sem vállalhat új kötelezettségeket, a hatályos kötelezettségeket viszont köteles teljesíteni. A felfüggesztés kiterjed a befektetési vállalkozás határon átnyúló tevékenységére is.

A kötelezettségeket teljesíteniük kell Fotó: Mudra László [origo]

Az amerikaiaknak nem lehet

Az amerikai székhelyű World Systems Market Inc. engedélykérelmet nyújtott be, hogy minősített befolyást szerezzen a bórkerházban, de a jegybank ezt elutasította. Továbbá felszólította a kérelmezőt, hogy a határozatának kézhezvételétől számított 3 hónapon belül adja el jogsértő módon megszerzett tulajdonrészét, és erről haladéktalanul tájékoztassa az MNB-t.