Lázár: egy újabb rezsicsökkentés lesz a paksi bővítés

Vágólapra másolva!
Nemzetközi tanácsadó testületet hoz létre a kormány a paksi atomerőmű bővítésének felügyeletére. Lázár János szerint "európai szinten elismert szakértőket" hívnak össze a feladatra, cél a rezsicsökkentés.
Vágólapra másolva!

Az Országos Atomenergia Hivatalon belül nemzetközi tanácsadó testületet állít fel a kormány, amely segíti majd a paksi atomerőmű bővítését, és tájékoztatja majd a nemzetközi szakmai közvéleményt a fejlesztésről - mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár elmondása szerint stratégiai érdek a paksi erőmű bővítése, a fejlesztés az adó- és áramdíjfizetők javát is szolgálja majd: mint mondta, egy "gazdasági rezsicsökkentés előkészítését" is jelenti majd a paksi bővítés. Ennek érdekében világszerte elismert szaktekintélyeket kérnek fel a testületbe. "Ezáltal a hazai eredmények és nemzetközi tapasztalatok alapján átláthatóbb és még eredményesebb működést tudunk elérni" - mondta Lázár.

A miniszter hozzátette: "ez nyilvánvalóan sértheti a korábbi kormányok alatt kialakult érdekeket. Beszédes, hogy már a kiválasztási folyamat kezdetén megpróbálnak nyomást gyakorolni a kormányra és ellehetetleníteni ezt a kezdeményezést".