Egy bank lehet az MKB és Budapest Bank

MKB bank, reklám, mkb, bank, mkb székház
Budapest, 2014. július 24. Az MKB Bank Zrt. székháza Budapesten, a Váci utcában 2014. július 24-én. A magyar kormány megvásárolja az MKB Bank Zrt.-t a Bayerische Landesbanktól (BayernLB). MTI Fotó: Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A Budapest Bank állami felvásárlására vonatkozó szerződést előreláthatólag január közepén írhatják alá. Míg a teljes tranzakció jövő év közepéig fejeződhet be. A Világgazdaság értesülése szerint ez után a hitelintézetet összevonhatják az MKB Bankkal.A lap értesülése szerint az összeolvadás már eldöntött tény, de az előkészítéssel együtt 2016-ra is elhúzódhat a folyamat. A két bank együttesen betéti és hitel oldalon is 12 százaléknál nagyobb részesedéssel rendelkezik, a mérlegfőösszegük is meghaladja a piac 10 százalékát.
Vágólapra másolva!

A Budapest Bank állami felvásárlására vonatkozó szerződést előreláthatólag január közepén írhatják alá. A teljes tranzakció jövő év közepéig fejeződhet be. A Világgazdaság értesülése szerint ez után a hitelintézetet összevonhatják az MKB Bankkal.

Forrás: MTI/Soós Lajos

A lap értesülése szerint az összeolvadás már eldöntött tény, de az előkészítéssel együtt 2016-ra is elhúzódhat a folyamat. A két bank együttesen betéti és hitel oldalon is 12 százaléknál nagyobb részesedéssel rendelkezik, a mérlegfőösszegük is meghaladja a piac 10 százalékát.