Országos tüntetési hullám kezdődhet hétvégén

Tüntetés a magánnyugdíj péztárak megszüntetése ellen
Tüntetés a magánnyugdíj péztárak megszüntetése ellen
Vágólapra másolva!
Országos tüntetésre hívja a „felháborodott, dühös és csalódott embereket” a „60ezren a MAGÁN nyugdíjukért” Facebook-csoport hétvégére.
Vágólapra másolva!

A szervezet azt írja a közösségi portálon, meg kell akadályozni, hogy a parlament a 2015-ös költségvetést elfogadja. Hozzáteszik, tiltakoznak a „rendszerváltás óta soha meg nem oldott és erősödő társadalmi igazságtalanságok, az állam fokozódó működésképtelensége és a rendszerszintű korrupció ellen” is.

Advent 3-dik vasárnapja

A „60ezren a MAGÁN nyugdíjukért” Facebook-csoport azt írja: „folyamatos ellenállással tiltakozunk, mert a szociális ellátások tervezett szűkítésével, eltörlésével százezrek életét lehetetlenítik el. Tiltakozunk a szegregáció törvénybe iktatása ellen. Tiltakozunk, mert a magánnyugdíjpénztárakat, devizahiteleket, különadókat szabályozó törvények a magántulajdonunkat károsítják meg."

Tüntetés a magánnyugdíj péztárak megszüntetése ellen Forrás: Origo

A korrupció árnyéka vetül a NAV-ra

"Tiltakozunk, mert továbbra is a korrupció árnyéka vetül az állami adóhatóságra. Tiltakozunk, mert az oktatásból, egészségügyből évek óta elvont pénzekkel a jövőnket lopják el.” Céljuk a „valódi részvételiségen alapuló demokrácia, a szólásszabadság, az átláthatóság, az esélyegyenlőség, a társadalmi mobilitás, valamint a hatalmi ágak kontrolljának és a civil és az üzleti szféra teljes szabadságának visszaállítása, megerősítése.”