Már nem menő a Hugo Boss

Vágólapra másolva!
További jelentős pakkot ad el a német luxusipari cég, a Hugo Boss legnagyobb tulajdonosa, ez pedig elbizonytalanította a befektetőket, és három százalék feletti esésében áll az árfolyama.
Vágólapra másolva!
  • Nagyobb esésben van a Hugo Boss részvényárfolyama a frankfurti tőzsdén, miután a legfrissebb hírek szerint a cég legnagyobb tulajdonosa, a Permira Holdings 4,9 millió darab (7%) részvény adna el.
  • A Permira még 2007-ben vásárolta meg a Hugo Boss-t, és az elmúlt években fokozatosan építette le részesedését. A bejelentés előtt közel 39 százalékos részesedése volt a Permirának, míg a szeptemberi eladása előtt még több mint 50 százalékos pakkal rendelkezett.
  • A mostani bejelentésből pedig arra is lehet következtetni, hogy a társaság fokozatosan, de teljesen kiszállna a luxuscégből. Ami szintén nem pozitív hír, hiszen még jöhetnek bejelentések nagyobb leadásokról, ez pedig ott lebeg majd a részvények felett, ami nyomás alatt tarthatja az árfolyamot.
  • A Hugo Boss-tól a Permira bejelentését úgy kommentálták, hogy az eladással növekszik a közkézhányad, ami vonzóbbá teheti a részvényt más intézményi befektetők előtt is.