Külföldön bérelt luxusautókat adtak el Magyarországon

Vágólapra másolva!
Luxusautókkal seftelő bűnszervezetet leplezett le a rendőrség, az elkövetők hajléktalanok nevére béreltek külföldi luxusautókat, amiket itthon értékesítettek. A csalásokban rendkívül sokan részt vehettek, eddig ötvenöt embert hallgattak ki.
Vágólapra másolva!

Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: az elkövetők különböző strómanok segítségével vettek bérbe külföldi autókat. Gyakran elfőrdult például, hogy hajléktalanoknak fizettek azért, jól szituált turistának adják ki magukat, és autót béreljenek a szomszédos országokban.

A bérlőknek bankkártyákat is készítettek, azon helyezték el a bérléshez szükséges pénzt, majd a bérelt autókat Magyarországra hozták, ahol bejelentették, hogy ellopták a járműveket. Ezután az autók módosították a járművek azonosítóit, és forgalomba hozták őket.

A nyomozás eddigi adatai szerint a csalások mintegy félmilliárd forint kárt okoztak az érintett cégeknek, akiktől körülbelül hatvan járművet loptak el. A rendőrség csalás gyanújával eddig ötvenöt gyanúsítottat hallgattak ki, öten előzetes letartóztatásban, egy ember házi őrizetben van, két gyanúsított pedig lakhelyelhagyási tilalom alatt áll.