Elővették a forintot a rossz hangulatban

hangulat befektetés tőzsde tenger
Vágólapra másolva!
Lendületesebb gyengüléssel indította a napot a forint, ezzel folytatva az elmúlt napokban látott rossz teljesítményét. Szerdán még 306 környékén is járt az euróval szembeni árfolyama, míg ma délelőtt már 309 fölött mozog.
Vágólapra másolva!
  • Ennek hátterében a borongós nemzetközi piaci hangulat áll, ugyanis ma is rosszul megy a tőzsdéknek szerte Európában. A tovább gyengülő olajár rányomja a bélyegét az általános hangulatra is.
  • Így pedig szenvednek a régiós és feltörekvő piaci devizák is, vagyis nem csak a forint gyengélkedik.
  • A mai lejtmenet az euróval szemben azt jelenti, hogy egyhónapos mélypontra került a forint, ráadásul ezzel a 200 napos mozgóátlag fölé is benézett, és ha e felett marad az nem feltétlenül jó jel, akár további leértékelődés előtt nyílna meg az út.
  • A dollárral szemben pedig 249 felé közelít a magyar deviza, itt viszont még nincs új mélypont, mivel a dollár gyengült az euróval szemben ma reggeltől.
  • A forintot magyar specifikus hírek is mozgathatják, ugyanis egyre több olyan kommentár lát napvilágot, hogy jövőre tovább csökkenhet a magyar alapkamat a lazuló eurózónás monetáris politika miatt. Ez pedig inkább forint gyengítő hatással bírna.
Az EURHUF árfolyama Forrás: Investor.hu, AmiBroker