Egy kólaautomata se veszi be az ezrest?

Vágólapra másolva!
Irodánkban nem lehet papírpénzzel fizetni a kólaautomatánál, sőt a kétszázasokat se veszi be szinte soha. Ugyanígy volt ez az előző munkahelyemen is, sőt még egyszer sem találkoztam olyan készülékkel, ami elfogadta volna az ötszázasokat vagy ezreseket. Ezért vagyok kíváncsi, hogy az olvasóinknak is akad-e gondja ugyan ezzel?
Vágólapra másolva!

Szavazzon!

Milyen gyakran tud fizetni papírpénzzel az automatáknál?

Az automatát üzemeltető céget is felhívtuk, de szerintük ez egyáltalán nem általános probléma. Bár előfordul, hogy nem fogadja el a gép a papírpénzeket, de ez nem típushiba. A kétszázasokkal az a baj, hogy több féle fémből készülnek. Több automata fel van szerelve egy külön eszközzel, ami ezek felismerését segíti. Ha tehát gondunk akad, akkor érdemes jelenteni a hibát az üzemeltetőnek, aki küldhet ki szakembert, hogy megoldja ezeket a problémákat.

Forrás: Origo

A kétszázasok gyenge minősége a gond

A papírpénzek gyűrődése vagy sérülése sokszor zavarhatja a gépeket ezért nem veszik be, legalábbis az üzemeltető szerint. A kétszázasok viszont gyenge minőségük miatt alkalmatlanok az üdítő vásárlásra. A százasok is kétféle fémből készülnek, mégis elfogadják őket a gépek. A préselés minősége szerint tehát jelentősebb lehet a kétszázasok eltérése.