Háromezer liter gázolajjal bukott le

Csak élelmiszeripari minősítésű plasztikhordókban cefrézzünk
Vágólapra másolva!
Közel egymilliós bírság van kilátásban.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Érden, valamint Diósdon egy magánszemély ingatlanán 2800 liter gázolajat és illegális pálinkafőzőt foglaltak le, közölte az adóhivatal.

A pénzügyőrök – a rendőrség munkatársaival közösen – egy érdi lakóingatlanon valamint az ingatlan tulajdonosa által bérelt raktárban, műanyag és fém hordókban tárolt több mint 2 800 liter gázolajat és egy nagy teljesítményű, házilag barkácsolt pálinkafőzőt találtak. Az ingatlan és a raktár tulajdonosa nem tudta igazolni sem a gázolaj sem a tiltott pálinkafőző eredetét, ezért a pénzügyőrök a helyszíneken talált közel 2 millió forint értékű, kétes eredetű terméket lefoglalták, írja a NAV.

Közel egymillió lehet a bírság

Az ügyben a pénzügyőrök jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás, valamint az engedély nélkül tartott pálinkafőző berendezés kapcsán jövedékkel visszaélés elősegítése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. Hozzáteszik, hogy az engedély nélkül tartott és lefoglalt termékek miatt a kiszabható bírság összege közel 900 ezer forint.