Fizetésképtelen egy önkormányzat a takarék miatt

20141209
Nagy Szilárd polgármester (b4) bejutásra váró ügyfelekkel beszélget a Tisza Takarékszövetkezet kengyeli kirendeltségénél. A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete kizárta tagjai közül a pénzintézetet
Vágólapra másolva!
Tiszatenyő önkormányzata gyakorlatilag fizetésképtelenné vált a tiszaföldvári Tisza Takarékszövetkezet működésének felfüggesztése miatt, mert ez a takarék volt a 1600 fős település számlavezetője. Az elmúlt hét végén 180 közmunkás és 20 hivatali dolgozó pénzének utalására adtak megbízást a takarékszövetkezetnek az önkormányzat számlájáról, de az emberek már nem jutottak hozzá a várt összeghez. "Bent ragadt" a pénzintézetnél az a 16 millió forint, amit a Belügyminisztériumtól forráskiegészítésül kaptak, és különböző számlákat egyenlítettek volna ki belőle - mondta Kazinczi István Fideszes polgármester.Néhány beszállító így is ellátja a településtKazinczi István kitért arra, hogy a korábbi jó kapcsolat alapján a beszállítók megértik az önkormányzat hirtelen jött fizetési nehézségeit, így a későbbi fizetés mellett is vállalták a 1000 adagos közkonyha élelmiszerrel való ellátását, az állattenyésztő telepre a takarmány biztosítását, és helyi tüzépes is biztosítja a téli tüzelőanyagot a rászorulóknak.Bejutásra váró ügyfelek a Tisza Takarékszövetkezet kengyeli kirendeltségénél. A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete kizárta tagjai közül a pénzintézetetForrás: MTI/Mészáros JánosmiddleA Magyar Nemzeti Bank az elmúlt héten pénteken közölte, hogy visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül a pénzintézetet. A takarékszövetkezetnél meglévő betéteseket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a jogszabályok adta határidőn belül 100 ezer eurós összeghatárig (több mint 30 millió forintig) kártalanítja. A betéteseknek egyelőre nincs teendőjük, az OBA tájékoztatást nyújt majd a kifizetésekről.
Vágólapra másolva!

Tiszatenyő önkormányzata gyakorlatilag fizetésképtelenné vált a tiszaföldvári Tisza Takarékszövetkezet működésének felfüggesztése miatt, mert ez a takarék volt a 1600 fős település számlavezetője.

Az elmúlt hét végén 180 közmunkás és 20 hivatali dolgozó pénzének utalására adtak megbízást a takarékszövetkezetnek az önkormányzat számlájáról, de az emberek már nem jutottak hozzá a várt összeghez. "Bent ragadt" a pénzintézetnél az a 16 millió forint, amit a Belügyminisztériumtól forráskiegészítésül kaptak, és különböző számlákat egyenlítettek volna ki belőle - mondta Kazinczi István Fideszes polgármester.

Néhány beszállító így is ellátja a települést

Kazinczi István kitért arra, hogy a korábbi jó kapcsolat alapján a beszállítók megértik az önkormányzat hirtelen jött fizetési nehézségeit, így a későbbi fizetés mellett is vállalták a 1000 adagos közkonyha élelmiszerrel való ellátását, az állattenyésztő telepre a takarmány biztosítását, és helyi tüzépes is biztosítja a téli tüzelőanyagot a rászorulóknak.

Bejutásra váró ügyfelek a Tisza Takarékszövetkezet kengyeli kirendeltségénél. A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete kizárta tagjai közül a pénzintézetet Forrás: MTI/Mészáros János

A Magyar Nemzeti Bank az elmúlt héten pénteken közölte, hogy visszavonta a Tisza Takarékszövetkezet működési engedélyét, miután a betétesek biztonsága érdekében a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) kizárta tagjai közül a pénzintézetet. A takarékszövetkezetnél meglévő betéteseket az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) a jogszabályok adta határidőn belül 100 ezer eurós összeghatárig (több mint 30 millió forintig) kártalanítja. A betéteseknek egyelőre nincs teendőjük, az OBA tájékoztatást nyújt majd a kifizetésekről.