Használt lakásra is milliókat kérhetnek a családok

Család, Mire figyelj lakásvásárlás előtt? szőnyeg
Vágólapra másolva!
Jövő év július 1-jétől igényelhető az új szocpol. Ez már használt lakásra és bővítésre is igényelhető lesz, valamint az egy gyerekes pároknak is jár. Támogatás mértéke 500 ezertől 3 millió 250 ezerig terjedhet.
Vágólapra másolva!

A lakhatási problémák ne akadályozzák a gyermekek megszületését – kezdte Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatóját Elmondta, hogy 2015-től már az egygyermekesek is igénybe vehetik az Otthonteremtési Támogatást - közismertebb nevén szocpolt -, és már használt lakásra vagy akár bővítésre is lehet kérni a pénzt.

Forrás: Thinkstock

Ez éves szinten 12 ezer családot érinthet és évi 9-10 milliárd forintba kerülhet. A kedvezményt élettársak és házastársak vehetik igénybe, egyedülállóak kimaradnak – hangzott el újságírói kérdésre. A támogatást házaspárok és élettársi kapcsolatban élők egyaránt igénybe vehetik, újabb gyermek vállalása esetén viszont csak a házasságban élők, míg a meglévő gyermekek esetén az élettársak és a családok is kérhetik a támogatást.

A sajtótájékoztatón bemutatott támogatási tábla Forrás: Origo

Továbbra is több pénz jár majd az energiatakarékos otthonba költöző családoknak. A házaspárok 2 gyermek születését vállalhatják előre, a vállalásnak teljesülnie kell az igénylés idejétől számított 4 éven belül.