9 milliárd forintból bővítik a Pannonia etanolgyárat

bioetanol pannonia ethanol
Dunaföldvár, 2012. május 25. A dunaföldvári Pannonia Ethanol Zrt. új bioetanol-üzeme.
Vágólapra másolva!
A cég megduplázza bioetanol-gyártó kapacitását.
Vágólapra másolva!

Több mint 30 millió eurós (9 milliárd forint) beruházással bővíti dunaföldvári etanolüzemét a Pannonia Ethanol Zrt., a bővítéshez 25 millió eurós hitelnyújtásról írt alá megállapodást a társaság és a Magyar Export-Importbank Zrt. vezérigazgatója szerdán, Dunaföldváron.

Dunaföldvár, 2012. május 25. A dunaföldvári Pannonia Ethanol Zrt. új bioetanol-üzeme. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Reng Zoltán, a Pannonia Ethanol vezérigazgatója indította el a cég dunaföldvári üzemében a fejlesztésről tartott sajtótájékoztatón elmondta: az üzem bővítésével a cég megduplázza bioetanol-gyártó kapacitását, amely a kezdeti 220 millió liter után jövőre 450 millió literre nő. A beruházással az üzem területe mintegy 6000 négyzetméterrel bővül, új fermentorok, desztilálló egység, molekulaszűrő, új energiaközpont és takarmányszárító épül, a beruházáshoz az Eximbank ötéves hitelt nyújt. A mostani 120 fős létszám 10-20 dolgozóval bővül, közvetetten ugyanakkor 1200-1300 munkahellyel szemben közel 2000 embernek adnak majd munkát.

A fejlesztést - jelképesen nemzeti színű szalag átvágásával – Szabó László külgazdasági és külügyminiszter-helyettes, Nátrán Roland, az Eximbank Zrt., illetve Reng Zoltán.