Történelmi mélyponton a CIG Pannónia

A CIG Pannónia napi árfolyama (BÉT)
Vágólapra másolva!
Történelmi mélypontjára esett a CIG Pannónia részvény árfolyma a keddi kereskedésben, miután az elmúlt napokban több negatív hír is érkezett a cég háza tájáról.
Vágólapra másolva!
  • Történelmi mélypontjára esett a CIG Pannónia részvény árfolyama. A papír ma járt már 177 forinton is, ami azt jelentette, hogy 2010-es tőzsdére lépése óta nem volt ennél mélyebben az árfolyam. (Jelenleg 180 forinton (-5,3%) mozog a CIG árfolyama.)
CIG Pannónia napi grafikon (BÉT) Forrás: AmiBroker, Investor.hu
  • A biztosító árfolyama november közepe - legutóbbi negyedéves gyorsjelentése - óta folyamatos esésben van, de az elmúlt napokban az eddig látottaknál is nagyobb zuhanást láthattunk.
  • Az utóbbi napok nagy zuhanásának egyik kiváltó oka a Széchenyi Kereskedelmi Bank csődje lehetett, amelynek tevékenységi engedélyét december 5-én vonta vissza a Magyar Nemzeti Bank. A Széchenyi banknál 170 millió forintos betéttel rendelkezik a CIG Pannónia általános biztosító leányvállalata, az EMABIT.
  • Ráadásul az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) kártalanítására sem számíthat a vállalat, ugyanis az biztosító társaságokra nem vonatkozik, így az egész 170 millió forintos összeg veszélybe került.
  • A CIG Pannóniát emellett negatívan érinti az is, hogy a társaság nem újította meg stratégiai megállapodását a Quantis-szal (korábbi Brokernet), sőt december 8-án a Quantis Consultinggal való megbízási szerződést, és a Quantis Holding Zrt-vel kötött együttműködési megállapodást is azonnali hatállyal felmondták.
  • A Quantis az idei első 9 hónapban az új értékesítések 22 százalékát tette ki, így érthető, hogy a hír negatívan érintette a részvények árfolyamát is.
CIG Pannónia napi grafikon (BÉT) Forrás: AmiBroker, Investor.hu