Rezeg a léc a réz alatt

A réz heti bontású grafikonja
Vágólapra másolva!
Több mint négy éve nem látott mélységekbe esett a napokban a réz árfolyama, melyet a kínai gazdaság lassulása és a bányászati kapacitások várható bővülése miatt újabb mélypontok követhetnek. Technikailag nagyon csúnya képet fest a réz grafikonja, egy évek óta épített csökkenő háromszögből tört le az árfolyam, ezért elérkezettnek látjuk az időt, hogy eladási ötletet fogalmazzunk meg a színesfém piacán.
Vágólapra másolva!

Technikailag fontos szintek alá esett napokkal ezelőtt a réz árfolyama, ahonnan azóta sem sikerült talpra állnia. Ezzel a mozgással egy évek óta formált csökkenő háromszöget hagyott maga mögött a színesfém, ami az árfolyam további lemorzsolódását vetíti előre akár egészen a 220-240 centes mélységekig. A szigorű kockázatkezelést most is fontos kiemelni.

A gyenge technikai kép mellett ugyanis számos fundamentális tényező is a réz ellen szól: miközben a kínai gazdaság lassul, jövőre az átadásra váró bányászati kapacitások ismét túlkínálatot eredményezhetnek a színesfém piacán. A réz számára az eddigi beruházásvezérelt kínai növekedés fogyasztás vezéreltté alakítása sem kedvez, és a hitelek fedezeteként felhalmozódott jelentős rézkészletek leépülése is komoly kockázatként lebeg az árfolyam felett.

Hosszabb elemző írásunk: Rezeg a léc a réz alatt

A teljes elemzés a konkrét beszállási és kiszállási stratégiával ügyfeleink számára érhető el.

A réz heti bontású grafikonja Forrás: Amibroker, Investor.hu