Szárnyal a Ryanair

Vágólapra másolva!
A rendkívül erős novemberi hónapja után megemelte idei eredményvárakozásait a Ryanair. A neves fapados légitársaság részvényárfolyama pedig szárnyalni kezdett a kedvező hírekre. 
Vágólapra másolva!
  • Ebben az évben már harmadjára javít idei pénzügyi évének eredményvárakozásain a Ryanair. Az ír fapados légitársaság szerint a márciussal záruló pénzügyi évben 810-830 millió eurós adózás utáni profitot érhetnek el.
  • Bő egy hónappal korábban még csak 750-770 millió eurós nyereségre számítottak. Ráadásul, ezzel nagyjából 55-58 százalékos profitnövekedésre számítanak a tavalyi eredményekhez képest.
  • A Ryanair ezzel optimistább egyelőre az elemzőknél, akik átlagosan 721 millió eurós adózás utáni nyereséget várnak jövőre a cégtől.
Forrás: Investor.hu
  • A Ryanair az elmúlt hónapok rendkívül erős forgalom növekedése miatt lett optimistább. A társaság ugyanis nagymértékben profitál a fellendülő légiiparból, amit számos fejlesztéssel, újítással igyekszik kihasználni. Augusztusban például bejelentették a Business Pass névre elkeresztelt szolgáltatásukat, mellyel az üzleti utasokat célozzák meg.
  • Ez a stratégia a cég bevallása szerint rendkívül kifizetődő, részben az új szolgáltatásnak köszönhetően novemberben 22 százalékkal ugrott meg a Ryanair utasforgalma tavalyhoz képest. A hónap során 6,35 millióan utaztak a cég járataival. A járatainak kihasználtsága is sokat javult, 81 százalékról 88 százalékra ugrott fel a hónap során.
  • Az erős november után a vállalat megemelte az idei forgalmára vonatkozó várakozásait is, és már 90 millió feletti utasforgalommal kalkulál.
  • A tegnapi hírek szerint a Ryanair további újításokkal igyekszik még jobban magához csalogatni a vásárlókat. A marketingigazgató szerint 18-24 hónapon belül ingyen wifit kínálhatnak az utasoknak a járatokon, amin túl hamarosan az USA-ba is indíthatnak majd gépeket.
  • A kedvező híreknek a befektetők is örülnek, így a Ryanair részvényei már 8 százalékos pluszban mozognak. Az árfolyam ezzel új történelmi csúcsra került.
Ryanair napi grafikon Forrás: AmiBroker, Investor.hu