Vágólapra másolva!
Az európai tőzsdéken délután csak a mínuszok gyűltek, ellenben itthon a BUX 0,7 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést. A felülteljesítés nagy részben a blue-chipeknek volt köszönhető.
Vágólapra másolva!
  • Elromlott a hangulat az európai tőzsdéken Mario Draghi csalódást keltő beszéde után, és a részvényindexek 0,5-2,2 százalékos mínuszban mozognak zárás után.
  • Amerikában szintén lefelé csordogálnak a részvényindexek, az S&P 500 és a Dow Jones történelmi csúcsától távolodik 0,4-0,5 százalékos mínusz után.
  • 297 ezer főre esett a heti friss munkanélküliségi segélykérelmekért folyamodók száma, ami csökkenés az előző heti 314 ezres értékhez képest, de kissé elmarad a várt 295 ezer fős konszenzustól. Az adat szintén nem segíti a piacokat, és szerepet játszik a kisebb gyengülésben az amerikai börzéken.
  • A nemzetközi tőzsdékkel ellentétben a hazai piacon kitartott a jó hangulat, és a BUX 0,7 százalékos pluszban tudott zárni, bár korábban egy százalék feletti erősödésre is képes volt.
  • Ez a blue-chipek jó formájának köszönhető, bár a Mol és a Richteer a nap végére kissé veszítettek előnyükből az európai hangulatromlás miatt. A Mol 0,5 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, amivel éppen a 12 ezer forintos szint alatt ragadt (11 895 forint).
  • A Richter 0,8 százalékot drágult (3820 forint), míg az OTP 0,8 százalékos erősödésével a 4000 forintos szinten zárt. A Magyar Telekom 0,9 százalékot emelkedett (343 forint).
  • A forint továbbra sem mutat egyértelmá irányt, és 307-nél mozog az euróval szembeni árfolyama. Az általános dollárgyengülés miatt az USDHUF árfolyama is lejjebb ereszkedett, és 246,8-nál jár, amivel kissé eltávolodott a két és féléves forintmélypontoktól.
Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu

Forrás: Investor.hu