Magyar kapszulás sörfőzőgép az internet sztárja

brewie
Vágólapra másolva!
Még csak kedden indult a közösségi finanszírozási kampánya, de cikkünk írásáig már több mint 23 ezer dollárt begyűjtött a magyar fejlesztésű, otthoni sörfőzőgép, a Brewie.
Vágólapra másolva!

Gombnyomásra működő, teljesen automatizált sörfőzést, kétszáz különböző receptet és versenyképes árakat kínál az otthon használható sörfőző-automata, a Brewie.

A magyar projekt már számos díjat nyert különböző startup- és dizájnversenyeken, a csapat pedig most az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon kezdett kampányt. A kampány célja 100 ezer dollárnyi tőke, amit a gyártás előkészítésére és beindítására fordítanak majd.

A Brewie a kávégépekből ismert kapszulákhoz hasonló, előre becsomagolt alapanyagzsákokkal és egy egyszerű, érintőképernyős felülettel hozza a kávéfőzés bonyolultsági szintjére a sörfőzés egyébként komplex és speciális eszközöket igénylő folyamatát.

Az automata, otthoni sörfőzőgép, és a magyar fejlesztők csapata Forrás: Brewie

Igaz, a művelet hosszán nem tud változtatni: egy adagnyi sörnek 5-6 órán át kell főnie, majd napokig fermentálódnia. A készülékhez fejlesztett mobilapp persze időben értesít arról, ha a sör végre fogyasztható lesz.

Az így kapott sör minősége vetekszik a kézműves sörökével, de ugyanazt a minőséget jóval alacsonyabb áron kínálja (persze csak akkor, ha nem számítjuk bele magának a gépnek a megvételét).

A Brewie csapata szerint egy pohár minőségi sör Csehországban kb. 110 forintba, Németországban mintegy 170 forintba, míg Norvégiában 720 forintba kerül. A Brewie-val főzőtt sör ehhez képest poharanként 57 forintra jön ki.

A Brewie-csapat

A Brewie alapötlete és technikai megvalósítása Pál Marcell, Tél András és Schlotter Gergő nevéhez fűződik, akik sorrendben a CEO, a CPO és a CTO posztot töltik be a startupban.

Az első elkészült prototípus nagyon csúnyára sikerült, ezért a csapatba bevettek két dizájnert, Szegedi Attilát és Sarkadi Zsoltot is, akik teljesen újragondolták a termék megjelését valamint felhasználóbarát kezelői felületet terveztek a Brewie-hoz.

A készülék egyébként csaknem 200 előre meghatározott receptet tárol, de a profik maguk is kísérletezhetnek: az alapanyagoktól kezdve az egyes műveletk hosszán és hőmérsékletén keresztül a folyamat minden eleme teljesen testreszabható.

Minthogy a Brewie gyártása még nem indult be - az oldalon közzétett üzleti terv szerint a szükséges engedélyeket jövő májusig szerzik be, a tömeggyártás pedig jövő nyáron indul - jelenleg csak úgy lehet Brewie-t venni, ha valaki támogatja a kampányt. A két legalacsonyabb, Brewie-t is tartalmazó támogatói csomag mostanra már kifogyott (1000 és 1200 dollárba kerültek), így most legkevesebb 1300 dollárt (körülbelül 325 ezer forintot) kell kicsengetnie annak, aki az első vevők között szeretne lenni.