Csalódást okoztak a Madagaszkár pingvinjei

A Madagaszkár pingvinjei
A Madagaszkár pingvinjei
Vágólapra másolva!
Bajban lehet a DreamWorks filmstúdió. Az eddig is igencsak gyengén teljesítő vállalat részvényei jelentőset estek a hírre, miszerint legújabb animációs filmje, A Madagaszkár pingvinjei a várakozásoktól jelentősen elmaradó bevételeket hoztak az első hétvégén.  
Vágólapra másolva!

Nem teljesített jól a nyitó hétvégén a DreamWorks filmstúdió legutóbbi nagy dobása, A Madagaszkár pingvinjei című animációs film. Az Amerikai Egyesült Államokban mindössze 35 millió dolláros bevételt hozott az első, hálaadási hosszúhétvégén, amely jócskán elmaradt a 45-48 millió dolláros elemzői várakozástól.

A film költségvetése 132 millió dollárra rúg, amelyhez még több tízmillió dolláros promóciós költségek társulnak. Az ezt megelőző öt filmjéből három veszteséges lett, ami jól mutatja a DreamWorks szenvedéseit.

A gyenge eredmények hatására tegnap több mint 5 százalékot estek a vállalat részvényei. Ez tovább rontja az idei teljesítményt, így év eleje óta már 37 százalékos mínuszban vannak a részvények.

A Dreamworks árfolyama Forrás: Amibroker, Investor.hu

A pingvinek első heti gyengélkedésére néhány elemző rontotta a vállalatra vonatkozó várakozásait. A DreamWorks gyengélkedése leginkább annak köszönhető, hogy nehezebben birkózik meg a versenytársakkal, mint például a Disney-vel.

A következő néhány évben azonban várható néhány sikeres rajzfilmsorozat folytatása, mint például a Kung Fu Pand 3. epizódja, illetve az Így neveld a sárkányodat legújabb része. Ezek javíthatnának a vállalat eredményein, ráadásul még A Madagaszkár pingvinjeit sem szabad leírni, hiszen a nemzetközi jegypénztáraknál még okozhatnak pozitív meglepetéseket.