Felügyeleti biztosok két pénzügyi szolgáltatónál

Nem ér majd semmit a betétbe tett pénzünk, bankbetét, kamattartás, jegybank, forint, bankjegy, készpénz
Budapest, 2012. február 7. Húszezer forintos bankjegytömbök a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában, ahol automata rendszeren átválogatják és ellenőrzik a papírpénzeket, majd a selejteket bedarálják és téglává préselik. A 3-4 hét alatt összegyűlt mintegy 4 tonna pénzbrikettet pályázat alapján rászoruló, közhasznú szervezetek számára ajánlják fel fűtési célra. A mostani szállítmányt a miskolci autista alapítvány bentlakásos intézményébe szállítják. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A törlesztőrészleteket fizetni kell tovább.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Bank péntektől felügyeleti biztosokat rendelt ki a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez és a Platinium Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-hez. Mind a két cég a Töröcskei István ÁKK-vezér érdekeltségébe tartozó Széchenyi bankcsoport tagja.

A jegybank közleménye szerint az intézkedéseket a pénzügyi vállalkozások tőkehelyzete, s a jogszerű működés szavatolásának szükségessége indokolta. A felügyeleti biztosok ma átvették a pénzügyi vállalkozások irányítását azok igazgatóságaitól, s gondoskodnak a megfelelő működésről. Az állami tulajdonú Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nkft. által delegált biztosok kirendelése visszavonásig, de legfeljebb egy évre marad érvényben, áll a közleményben.

A törlesztőket fizetni kell tovább

Határozataiban az MNB egyéb korlátozó intézkedéseket nem hozott a Széchenyi Lízing Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-vel, illetve a Platinium Pénzügyi Szolgáltatóház Zrt.-vel szemben.

A pénzügyi vállalkozásoknál hitelt felvett vagy faktorálási ügyletben résztvevő ügyfeleknek a szerződésesekben vagy az azt kiegészítő általános szerződési feltételekben meghatározott módon változatlanul teljesíteniük kell törlesztési kötelezettségüket.